Shoqata e Alumni të Universitetit të Prishtinës


"Hasan Prishtina"

Duke qenë pjesë e Alumni UP je më afër mundësive!

Bashkohu me Alumni

Znj. Atifete Jahjaga

Të dashur Alumni të Universitetit të Prshtinës,
Më jep kënaqësi të jashtëzakonshme t'ju drejtohem juve si një Alumna Nderi i Shoqatës Alumni UP dhe të bashkohëm me këtë rrjet me famë të profesionistëve të suksesshëm.
Une kam kryer studimet e mia në Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës në vitin 2000 dhe që nga ajo kohë kam punuar shumë, vazhdimisht, për të avancuar veten profesionalisht. Gjatë gjithë kësaj kohe të avancimit tim profesional, unë kisha parasysh vetëm një qëllim - për të dhënë kontributin tim për përmirësimin e vendit tim në çfarëdo pozicioni që unë do të jem.
Vullneti dhe dëshira për të kontribuar në ndërtimin e një Kosove më të madhe dhe më të mirë më ndoqën gjatë mandatit tim katërvjeçar si Presidente e Republikës së Kosovës. Në vitin 2011, kur vendi ynë ishte në një krizë të thellë politike që shkaktonte probleme dhe bllokada totale në çdo fushë të jetës sonë, unë u propozova për presidente konsensuale të Republikës së Kosovës. Pa asnjë dyshim e pranova këtë përgjegjësi, sepse shërbimi im për vendin tim ishte i nevojshëm. Sot, më duhet të them se qenia në shërbim të Republikës së Kosovës dhe qytetarëve të saj si Presidente ka qenë nderi më i madh që kam pasur në jetën time.
Si Alumni i Universitetit të Prishtinës, unë dua të ndaj me ju detyrat që vijnë me arritje akademike: Përgjegjësia që të gjithë të diplomuarit kanë në ruajtjen e vlerave dhe frymëzimin e gjeneratave të ardhshme.
Unë besoj se të gjithë alumni të UP-së mund të luajnë një rol të madh në universitet. Ju krijoni reputacionin e universitetit. E gjithë ajo që është e mirë dhe e mrekullueshme për Universitetin e Prishtinës përfaqësohet nga ju - arritjet tuaja, shërbimin tuaj ndaj komunitetit dhe vlerat tuaja me të cilat jetoni. Prandaj, opinioni dhe qëndrimi i publikut ndaj universitetit do të bazohet kryesisht në kontributin dhe veprat e mira të të diplomuarve të saj. Pra, sigurohuni që ta përdorni titullin dhe arsimimin tuaj të marrë nga këtu me aftësi dhe potencialin tuaj më të mirë.
Midis jush, të diplomuarit e UP-së, ka sipërmarrës, shkencëtarë, edukatorë, artistë dhe nëpunës publikë. Profesione të ndryshme me bollëk, por ne të gjithë ndajmë vlerat thelbësore - zotimi për shërbim, shtytja për të bërë një ndryshim pozitiv - që na bashkon. Përhapini këto vlera brezave të rinj të universitetit tonë në mënyrë që ata të mund të bashkohen nën këto vlera që ndërtojnë një të ardhme më të mirë. Si UP Alumni, secili prej nesh duhet të kontribuojë në percjelljen e lidhjes jetësore me universitetin dhe studentët e tjerë. Filloni duke mbështetur studentët e tanishëm, duke u ofruar atyre rrjetëzime dhe mundësi profesionale, në mënyrë që ata të mund të fitojnë një përvojë të punës praktike të vlefshme dhe shumë të nevojshme në fushën e tyre të studimit; vullnetar në organizimin e ngjarjeve të ndryshme me të cilat përfiton komuniteti i UP-së; dhe më e rëndësishmja, të jepni përvojën tuaj kur dhe ku mundeni.
Le të punojmë së bashku në krijimin e lidhjeve më të forta brenda komunitetit të UP-së që na mundëson të ndajmë punën tonë, përvojën dhe burimet tona për përmirësimin e shoqërisë sonë. Mos harroni se përgjegjësitë tona nuk janë vetëm një përqendrim në punën dhe suksesin tonë, por edhe të përpiqemi ta bëjmë jetën pak më të mirë për të tjerët.

Ju faleminderit dhe mirësevini në familjen Alumni!

Platforma e e-Karrierës dhe Alumni është mbështetur nga Transformational Leadership Program – Scholarships and Partnerships, që financohet nga USAID dhe Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë dhe implementohet nga World Learning.