Shoqata e Alumni të Universitetit të Prishtinës


"Hasan Prishtina"

Duke qenë pjesë e Alumni UP je më afër mundësive!

Bashkohu me Alumni

Liburn Jupolli

Liburn Jupolli i lindur më 1989, është muzicient i njohur kosovar. Ka përfunduar shkollën fillore dhe atë të mesme të muzikës në klasën e profesorëve Syzana Jakupi dhe Misbah Kaçamaku. Prej moshës 12-vjeçare ka nisur të interesohej për kompozim, duke bashkëpunuar me profesorët Valton Beqiri e Mendi Mengjiqi  dhe me prof.Zeqiria Ballata në Universitetin e Prishtinës. Liburni shumë heret ka nisur të merret me kompozim dhe teori muzikore, ndërsa tri vite më pas ka shkruar muzikë për film, animacion, teatër për të bashkëpunuar më pas me Ansamble muzikore nga Kosova dhe të tjerë ndërkombëtare.  Ka bërë muzikë për disa shfaqje të ndryshme teatrale në Kosovë e Maqedoni. 

Që nga viti 2004 ka shkruar muzikë për teatër, film, animacion, prodhime vizuale dhe konceptuale në Ballkan dhe ka shkruar vepra për instrumentistët dhe ansamble nga Kosova dhe jashtë saj. Ai gjithashtu punon në dizajnimin dhe remodeling të instrumenteve të reja, dhe që nga viti 2010 ka përfunduar në 5 instrumente origjinale. Përbërja e studiuar në Paris në Konservatorin "Jacques Ibert" në klasën e Stéphane de Gérando dhe përbërjen elektroakustik në CRR de Paris në klasë e Denis Dufour. Muzika e tij është realizuar në Kosovë, Danemark, Francë, Gjermani, Itali, Angli, Finlandë, Estoni, Sllovaki dhe New York City.

Jupolli, është i njohur për veçantinë e muzikës së tij. 

Në vitin 2010 e ka përfunduar instrumentin e tij të parë, të quajtur “octo” në bashkëpunim me “Luthier” nga Carolina. Ka thyer rekord për kohëzgjatje në interpretim duke luajtur veprën “Vexations” të Erik Satie për 13 orë e 32 minuta, pa u ndalur.

Në vitin 2015 u paraqit para audiencws franceze me dy vepra “Microsuite en blanc et noir” me motive nga një pjesë muzikore e Claude Debussy dhe “Malangt”- një vepër elektroakustike për dashurinë dhe erotizmin.

Në korrik të viti 2016, artisti Liburn Jupolli u  paraqit me koncert solo në Pohoda Festival në Sllovaki, festival alternativ i muzikës dhe artit ku bashkohen elektronika, ku punk takon muzikën klasike, ku letërsia takon teatrin dhe vallëzimin dhe artin vizual e filmin. Jupolli në këtë festival vjen krahas emrave si PJ Harvey, James Blake, The Prodigy, Savages, Anna Meredith, Bjarki, Koreless etj.

 

Platforma e e-Karrierës dhe Alumni është mbështetur nga Transformational Leadership Program – Scholarships and Partnerships, që financohet nga USAID dhe Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë dhe implementohet nga World Learning.