Shoqata e Alumni të Universitetit të Prishtinës


"Hasan Prishtina"

Duke qenë pjesë e Alumni UP je më afër mundësive!

Bashkohu me Alumni

Elbenita Kajtazi

Elbenita Kajtazi kreu shkollën e lartë” Tefta Tashko” për Muzikës në Mitrovicë në vitin 2009. Vazhdoi studimet në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës.

Në vitin e saj të parë të studimeve ajo u bë soliste në Korin të Filarmonisë së Kosovës, si dhe morri pjesë në koncerte të tjera Mozart Requiem si në hapjen e Katedrales “Nënë Terezë”  në Prishtinë.

Pas këtij koncerti ajo u ftua për të kënduar si soliste me orkestrën Filarmonike ku këndoi Violetën në La Traviata (ACT I), Marlulen në opera shqiptare Dasma Arbereshe dhe Mimin në La Boheme (ACT I).


Pas diplomimit në Universitetin e Prishtinës, ajo dha edhe tre koncerte solo, një në qytetin e saj të Mitrovicës, një të dytë në Prishtinë dhe të fundit në Tiranë, Shqipëri.

Duke përfaqësuar Universitetin e Prishtinës, si dhe vendin e vet në koncerte dhe konkurse të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare, Elbenita ka fituar disa çmime duke përfshirë çmimin e parë në “Kënga e Festivalit Flamurit” në vitin 2012, Çmimi special i jurisë (një bursë për një klasë master me Mietta Sighele) në qershor të vitit 2012 dhe në qershor 2013 në konkursin ndërkombëtar Ricardo Zandonai, si dhe çmimin e parë në Ndërkombëtar të Konkurrencës Music ARS Kosovës në Prishtinë në vitin 2009.

Ajo ka studjuar solo këndimin me sopranon Ermonela Jaho dhe Caroline Merz.

Elbenita Kajtazi ka pasur nderin që të ftohet për jetë këngëtarja solo në një pritje solemne për kryeministrin e Turqisë, Rexhep Taip Erdogan Sir, dhe ish-kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, zotit Tony Blair. Në verën e vitit 2013, ajo mori një bursë për të marrë pjesë në programin Campo Doro Shkollës Verore në Nju Jork.

Elbenita është një soliste me kohë të plotë në Orkestrën Filharmonike të Kosovës, dhe gjithashtu nga viti 2014 është një soliste me kohë të plotë edhe në “Deutsche Opera” në Berlin.

Në vitin 2016, ajo u bë pjesë e festivalit të njohur botëror “Festspiele Festival Salzburg – Austri”, ku u ngjitë në skenë me rolin Crobyle nga opera “Thaïs” e kompozitorit Massenet, përkrah me tenorin e famshëm Placido Domingo. Më pas u kthye në Kosovë për të marrë pjesë në edicionin e 15-të të festivalit “ReMusica”.

Elbenita ka realizuar mbi  90 shfaqje në role të ndryshme. Në intervista ajo  veçon debutimin e rolit të Pamines nga opera ‘Zauberflote’, rolin e Frasquites nga opera ‘Carmen’ rolin e Biances nga opera ‘La Rondine’ e shumë role të tjera.

Sopranoja e njohur, Elbenita Kajtazi ndër sukseset më të mëdha veçon fitoren e trefishtë në garën internacionale për këngëtarët lirikë "Riccardo Zandonai ", në RivaDelGarda, Itali ku në mesin e 200 konkurrentëve nga e gjithë bota fitoi çmimin e parë dhe dy çmime speciale, performimin në Korenë e Jugut dhe kontratën me shtëpinë operistike ‘San Pedro’, në Sao Paolo Brazil.

Platforma e e-Karrierës dhe Alumni është mbështetur nga Transformational Leadership Program – Scholarships and Partnerships, që financohet nga USAID dhe Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë dhe implementohet nga World Learning.